Privatumo politika

UAB „Clinicus“, juridinio asmens kodas 304091395, Klaipėdos r. sav. Slengių k. Vakarės g. 30, UAB „Clinicus Vilnius“, juridinio asmens kodas 304089519, Vilniaus m. Žirgo Sodų 1-oji g. 6-2, UAB „Clinicus Klaipėda“, juridinio asmens kodas 303097872, Klaipėdos r. sav. Slengių k. Vakarės g. 30 (toliau – mes) saugo savo klientų (toliau – Jūs, Jūsų) asmens duomenis, taikydama aukščiausius techninius ir teisinius apsaugos standartus. Žemiau Jūs galite susipažinti su pagrindinėmis asmens duomenų apsaugos tvarkos nuostatomis.

1. Kokius asmens duomenis mes renkame, saugome ir naudojame?

Asmens duomenys leidžia identifikuoti Jūsų asmenį. Tai gali būti:

  • Vardas, pavardė;

  • Asmens kodas;

  • Gyvenamosios vietos adresas;

  • Telefono Nr., elektroninio pašto adresas;

  • Banko debetinės arba kreditinės kortelės numeris;

  • Darbovietė,

  • Sveikatos duomenys;

  • Bet kokia kita Jūsų pateikta informacija.

Taip pat mes galime rinkti, saugoti ir naudoti informaciją apie Jūsų apsilankymus šioje interneto svetainėje (ir/ar mobilioje aplikacijoje) bei naudojimąsi šia interneto svetaine (įskaitant Jūsų IP adresą, geografinę vietą, naršyklės tipą, iš kur buvote nukreiptas, lankymosi trukmę ir puslapių žiūrėjimų skaičių).

Jeigu Jūs pateikiate mums kito asmens duomenis, mes laikome, kad Jūs esate tinkamai gavę iš to asmens sutikimą dėl jo asmens duomenų pateikimo.

Jūsų asmens duomenys gali būti prienami tik ribotam mūsų klinikų darbuotojų ir mūsų klinikai IT, rinkodaros, teisines paslaugas teikiančių subjektų ratui, ir tik tokia apimtimi, kiek tai yra būtina įgyvendinti tinkamą Jūsų asmens duomenų tvarkymą, ir visiems šiems asmenims galios griežti konfidencialios informacijos apsaugos reikalavimai.

2. Kokiu būdu mums tampa prieinami Jūsų asmens duomenys?

Jūsų asmens duomenis mums tampa prieinami, kai Jūs juos pateikiate mums:

  • Mūsų klinikose ar interneto svetainėje užpildę paklausimo duomenis ar atlikę paslaugų/prekių pirkimą; konsultacijos užsakymą, ar užsisakę naujienlaiškį;

  • Jums parašius mums elektroniniu paštu, paskambinus, ar kitaip susisiekus.

Teisėto tvarkymo pagrindai yra šie:

– Sutikimas;

– Sutartis;

– Teisėtas interesas.

3. Slapukai

Slapukai, signalai ir panašios technologijos

Šiose PT terminą „slapukai“ naudojame slapukams ir kitoms panašioms technologijoms, pavyzdžiui, pikselių žymoms (angl. „Pixel Tags“), žiniatinklio indikatoriams (angl. „Web Beacon“), tinklo duomenų rinkėjams (angl. „clear GIF“) apibūdinti.

Slapukų naudojimas

Jums besilankant Duomenų valdytojo interneto svetainėse, norime pateikti tokį turinį ir funkcijas, kurios būtų pritaikytos būtent jūsų poreikiams. Tam reikalingi slapukai (angl. cookies). Tai nedideli informacijos elementai, išsaugomi jūsų interneto naršyklėje. Jie padeda Duomenų valdytojui atpažinti jus kaip ankstesnį tam tikros interneto svetainės lankytoją, išsaugoti jūsų lankymosi svetainėje istoriją ir pagal tai pritaikyti turinį. Taip pat slapukai padeda užtikrinti sklandų svetainių veikimą, leidžia stebėti lankymosi interneto svetainėse trukmę, dažnumą bei rinkti statistinę informaciją apie svetainių lankytojų skaičių. Analizuodami šiuos duomenis galime savo svetaines tobulinti, padaryti jas patogesnes jūsų naudojimui. Keli slapukų naudojimo pavyzdžiai:

· Slapukai leidžia atpažinti kiek unikalių vartotojų naršo tinklapyje vienu metu, tai padeda užtikrinti sklandų ir greitą jo veikimą;

· Slapukai leidžia išanalizuoti surinktą informaciją apie unikalių vartotojų naršymą, tai padeda tinklapio veikimą pritaikyti prie jūsų poreikių.

 

Slapukus, naudojamus mūsų svetainėse galima sugrupuoti į šiuos tipus:

· Būtini slapukai yra griežtai būtini, kad atitinkama mūsų svetainė galėtų atlikti pagrindines funkcijas. Šie slapukai leidžia jums naršyti svetainėje ir naudotis pageidaujamomis funkcijomis, pavyzdžiui, suteikia prieigą prie saugių svetainės sričių. Be šių slapukų negalėtume teikti paslaugų, kurios leidžia šiai svetainei veikti.

· Veiklos slapukai renka anoniminę informaciją apie tai, kaip lankytojai naudoja svetainę. Pateikdami informacijos apie aplankytas sritis, svetainėje praleistą laiką ir bet kokias iškilusias problemas, pavyzdžiui, klaidos pranešimus, šie slapukai padeda mums suprasti, kaip lankytojai elgiasi svetainėje. Ši informacija padeda mums pagerinti svetainės veikimą.

 

Slapukų pagalba renkami šie duomenys:

· Administruodami interneto svetaines bei diagnozuodami sutrikimus serveriuose, galime naudoti lankytojų kompiuterių IP adresus. IP adresas – tai kompiuterį identifikuojantis unikalus kodas tinkluose. Jis gali būti naudojamas nustatant lankytoją ir renkant įvairią demografinę informaciją. Tai daro absoliučios daugumos interneto serverių administratoriai.

· Naudodami slapukus renkame duomenis apie paslaugų naudojimą. Slapukų tipai, naudojami mūsų svetainėse, nurodyti aukščiau.

Kaip valdyti ir ištrinti slapukus

Kai naudojate naršyklę mūsų teikiamam turiniui pasiekti, galite konfigūruoti savo naršyklę taip, kad būtų priimti visi slapukai, atmesti visi slapukai arba būtų pranešama, kai slapukas atsiunčiamas. Kiekviena naršyklė skirtinga, todėl, jei nežinote, kaip pakeisti slapukų nuostatas, pasižiūrėkite jos žinyno meniu. Jūsų įrenginio operacinėje sistemoje gali būti papildomų slapukų valdiklių. Jei nenorite, kad informacija būtų renkama slapukų pagalba, pasinaudokite daugelyje naršyklių esama paprasta procedūra, kuri leidžia jums atsisakyti slapukų naudojimosi. Norėdami daugiau sužinoti, kaip valdyti slapukus, apsilankykite adresu: http://www.allaboutcookies.org/manage-cookies/.

Tačiau nepamirškite, kad kai kurios paslaugos gali būti sukurtos taip, kad veiktų tik su slapukais, o juos išjungę jų arba tam tikrų jų dalių naudoti nebegalėsite.

Kita informacija susijusi su slapukų naudojimu

Be Duomenų valdytojo naudojamų slapukų, mūsų svetainėse yra leidžiama tam tikroms trečiosioms šalims nustatyti ir pasiekti slapukus jūsų kompiuteryje. Tokiu atveju slapukų naudojimui taikomos trečiųjų šalių privatumo taisyklės

Atkreipiame Jūsų dėmesį, kad klinikos valdomoms „Facebook” paskyroms taikoma “Facebook” slapukų politika.

Mūsų interneto svetainėje yra šie slapukai:

Pirmoji slapukų rūšis – Informuojame, kad prisijungus prie mūsų internetinės svetainės, siekiant naudotis internetine svetaine, į Jūsų kompiuterį įrašomi slapukai, nurodyti šioje lentelėje:

 

 

Slapuko pavadinimas

Duomenų tvarkymo tikslas

Sukūrimo momentas

Galiojimo laikas

Naudojami duomenys

APISIDGoogle Recaptcha apsaugos testasPuslapio atvertimo metu2 metaiUnikalus identifikatorius
HSIDGoogle Recaptcha apsaugos testasPuslapio atvertimo metu2 metaiUnikalus identifikatorius
SAPISIDGoogle Recaptcha apsaugos testasPuslapio atvertimo metu2 metaiUnikalus identifikatorius
SIDGoogle Recaptcha apsaugos testasPuslapio atvertimo metu2 metaiUnikalus identifikatorius
SIDCCGoogle Recaptcha apsaugos testasPuslapio atvertimo metu3 mėnesiaiUnikalus identifikatorius
SSIDGoogle Recaptcha apsaugos testasPuslapio atvertimo metu2 metaiUnikalus identifikatorius
NIDGoogle Recaptcha apsaugos testasPuslapio atvertimo metu6 mėnesiaiUnikalus identifikatorius
_galivehelperchat.com įskiepio naudojamas statistikos rinkimo skriptasPuslapio atvertimo metu2 metaiUnikalus identifikatorius
_gidlivehelperchat.com įskiepio naudojamas statistikos rinkimo skriptasPuslapio atvertimo metu1 dienaUnikalus identifikatorius
moove_gdpr_popupSlapukas skirtas privatumo (slapukų) politikos pranešimui / sutikimui realizuoti.Sutinkant su nuostatomis1 dienaUnikalus identifikatorius

Aukščiau nurodyti Slapukai skirti informacijai perduoti elektroninių ryšių tinklu. Naršyklės nustatymais jūs galite ištrinti arba blokuoti visus šiuos Slapukus arba jų dalį, bet tokiu atveju dalis mūsų svetainės funkcijų gali neveikti.

Antroji Slapukų rūšis – skirta rinkti informaciją lankomumui apskaičiuoti (rinkti statistinę informaciją), pateikti lankytojų interesus atitinkantį turinį ir išsaugoti lankymosi istoriją. Mūsų internetinė svetainė nenaudoja šios rūšies Slapukų, tačiau atkreipia lankytojų dėmesį, kad kai kurie mūsų Partneriai gali naudoti šios rūšies Slapukus, todėl lankytojas įtardamas, kad be jo sutikimo šios rūšies Slapukai yra naudojami, turėtų kreiptis į konkretų mūsų Partnerį. 

4. Jūsų asmens duomenų naudojimas (tikslas)

Asmens duomenys, pateikti šioje interneto svetainėje, bus naudojami tikslams, nurodytiems šioje privatumo politikoje arba aktualiose šios interneto svetainės dalyse. Mes galime naudoti Jūsų asmens duomenis šiems tikslams:


• suteikiant Jūsų užsakytą paslaugą mūsų klinikoje;

suteikiant Jūsų paprašytą konsultaciją (telefonu, atvykus Jums į kliniką ar internetu) (nemokamą ar mokamą);

tiesioginei rinkodarai, jeigu su ja laisva valia sutikote, arba kai savo klientams/pacientams teikiame panašių paslaugų siūlymas;

  • užklausų administravimo tikslu;

  • atsiliepimų administravimo tikslu

5. Jūsų asmens duomenų saugojimo terminas

Jūsų asmens duomenis saugojame 15 metų nustojus lankytis atitinkamoje klinikoje. Užklausų administravimo tikslu tol, kol atsakome į užklausą. Rinkodaros tikslais – 3 metus nuo paskutinio aktyvaus veiksmo. Paskutinis aktyvus veiksmas yra naujienlaiškio atidarymas ir jo neatsisakymas, paslaugų pirkimas, užklausos pateikimas.

6. Jums garantuojamos teisės

Mes garantuojame šių Jūsų teisių įgyvendinimą ir bet kokios susijusios informacijos pateikimą, esant Jūsų prašymui ar paklausimui:

1) žinoti (būti informuotam) apie savo asmens duomenų tvarkymą;

2) susipažinti su savo asmens duomenimis ir kaip jie yra tvarkomi;

3) prašyti ištaisyti, sunaikinti savo asmens duomenis arba sustabdyti, išskyrus saugojimą, savo asmens duomenų tvarkymo veiksmus;

4) nesutikti, kad būtų tvarkomi jūsų asmens duomenys, įskaitant tiesioginę rinkodarą;

5) prašyti ištrinti Jūsų asmens duomenis („teisė būti pamirštam“);

6) prašyti savo asmens duomenų perkėlimo, tai yra leisti Jums susipažinti su savo asmens duomenimis forma, kai Jums bus pateikiami asmens duomenys įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu;

7) teisė pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

 

7. Kur kreiptis?

Esant bet kokiam Jūsų prašymui dėl asmens duomenų tvarkymo ar su tuo susijusiam klausimui, prašome parašyti mums pareigunas@clinicus.lt .Asmens duomenų tvarkymo Clinicus klinikoje klausimais galima kreiptis į klinikos duomenų apsaugos pareigūną: Gediminą Pranevičių, tel. 8 698 15064.

 

8. Politikos pakeitimai

Mes turime teisę iš dalies ar visiškai pakeisti privatumo politiką apie tai pranešdama savo svetainėje www.clinicus.lt . Tolimesnis naudojimasis mūsų tinklapio paslaugomis reiškia šių taisyklių laikymąsi. Visi iškilę nesutarimai ir ginčai sprendžiami derybų būdu. Nepavykus susitarti, ginčai sprendžiami pagal LR įstatymus.