fbpx
Search
Close this search box.

Rekomendacijos sportuojančioms moterims po krūtų didinimo operacijų

Plastinės ir estetinės chirurgijos centro Clinicus plastikos chirurgai dr. Rokas Bagdonas ir dr. Dainius Daunoravičius vėl sportuoti norinčioms moterims, kurioms buvo atlikta krūtinės didinimo operacija, pataria pirmiausia vadovautis jas operavusio chirurgo rekomendacijomis.
Dažniausiai rekomenduojama po operacijos palaukti 6 savaites. Pradėjus sportuoti anksčiau nei rekomenduoja gydytojas, gali pasislinkti krūtų implantai ar atsirasti kitų komplikacijų.
“Svarbiausia, ką turite padaryti prieš pradėdamos vėl sportuoti – pasirinkti tinkamą liemenėlę sportui. Labai svarbu, kad krūtinė net ir aktyviausio sporto (bėgimo, aerobikos ar kito didelio intensyvumo fizinio krūvio) metu visiškai nejudėtų”, – perspėja dr. Rokas Bagdonas.
Taigi, prieš pradėdamos sportuoti po krūtų didinimo operacijos, pirmiausia įsigykite tinkamą liemenėlę. Jei užsiimate joga ar kitu mažiau aktyviu sportu, pakanka tiesiog kompresinės sportinės liemenėlės. Tačiau jei bėgiojate ar užsiimate aerobika, tokios tikrai neužteks. Būtina liemenėlė skirta aktyviam sportui.

Bendri patarimai:

  • Petnešėlės – kuo tampresnės petnešėlės (reguliuojamos ar ne), tuo geresnis krūtų Esant didesniai krūtinei rekomenduojama rinkis liemenėles su platesnėmis, paminkštintomis petnešėlėmis, ypatingai, jei bėgiojate ilgas distancijas.
  • Kaušeliai – išformuoti ar kompresinio tipo: kuo tampriau jie apspaudžia implantais papildytą krūtinę, tuo geresnis prilaikymas. Labai svarbu, kad kaušeliai apspaustų visą krūtinę, jei taip nėra, rinkitės dydžiu didesnę liemenėlę.
  • Apatinė juosta ir šoninės dalys – užsisegusios liemenėlę užkiškite pirštą tarp apatinės liemenėlės juostos ir kūno. Turėtumėte jausti tempimą, ir juosta negali būti atitraukiama daugiau nei 2 cm. Tuomet pakelkite rankas virš galvos – jei apatinė juosta pasislenka, reiškia, liemenėlė jums per didelė. Tokiu atveju rinkitės mažesnės apimties liemenėlę arba suveržkite ją labiau persegant kabliukus.
  • Priežiūra – liemenėlę plaukite tik vėsiame vandenyje. Jei naudojate džiovyklę, džiovinkite tik vėsiu oru. Kai pastebite bent kokius susidėvėjimo požymius, liemenėlę keiskite nauja. Išsitampiusi Spandex medžiaga nebeatlieka savo funkcijos.

Patarimai renkantis liemenėlės tipą pagal krūtinės dydį:

  • Jei jūsų krūtinės dydis A/B, dažniausiai pakanka kompresinės liemenėlės, apsivelkamos per viršų. Kai krūtinė nedidelė, įprastai tinka visos geros kokybės sportinės liemenėlės, skirtos aktyviam sportui (didelės kompresijos).
  • C/D ir didesnis dydis – kai krūtinė didesnė, liemenėlės pasirinkimas jau turi būti atidesnis. Kompresinės liemenėlės nebepakanka. Liemenėlė turi būti išformuota, kad apspaustų kiekvieną krūtį. Tokios liemenėlės jau būna susegamos nugaroje arba priekyje, dažnai su papildomais susegimais, pagerinančiais kompresiją. Koks liemenėlės dydis bus tinkamiausias? Dažnai patariama rinktis dydžiu didesnės apimties liemenėlę, tačiau su dydžiu mažesniais kaušeliais: pavyzdžiui, jei nešiojate 34 C dydį, sportinės liemenėlės dydis turėtų būti 36 B. Tačiau šis patarimas tinka ne visuomet, todėl visada matuokitės keletą liemenėlių tipų bei dydžių, kad atrastumėte sau tinkamiausią. Užsisegusios liemenėlę pašokinėkite, bėkite vietoje ir stebėkite, ar patogu – turėtumėte nejausti krūtinės judėjimo. Moterys, bėgiojančios ilgas distancijas, maratono bėgikės pataria netgi segėti dvi liemenėles viena ant kitos, nes ilgo bėgimo metu net ir mažiausias krūtinės, jau nekalbant apie turinčias implantus, judėjimas gali sukelti diskomfortą, atsirasti trynimo plotų dėl netinkamo liemenėlės dydžio. Taip pat galima kombinuoti liemenėlę ir kompresinius marškinėlius ant viršaus. Visuomet rinkitės tik labai geros kokybės ir patikimų gamintojų liemenėles, pagamintas iš kokybiškos medžiagos.

Registracija vizitui

pasirinkite miestą

Registracija nuotolinei
nemokamai konsultacijai

pasirinkite gydytoją